Την ευκαιρία να δοκιμάσουν γνήσιο πατσά, σερβιρισμένο σε πιο μοντέρνα έκδοση με τρεις νέες απολαυστικές συνταγές, είχαν σήμερα αργά το απόγευμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα του πατσά, το γνωστό πατσατζίδικο της πόλης «Τσαρούχας» και η καταξιωμένη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου μαζί με τους μάγειρες του εστιατορίου, έφτιαξαν αυτό το ιδιαίτερο φαγητό και στη συνέχεια το μοίρασαν δωρεάν στους παρευρισκόμενους αυτής της μοναδικής εκδήλωσης.
Ειδικότερα, οι συνταγές που φτιάχτηκαν ήταν χούμους με πατσά, σουβλάκι πατσά και σάντουιτς με πατσά.

Σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Δημήτρης Τσαρούχας, τόνισε πως κατατέθηκε φάκελος στο υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό το αγαπημένο για πολλούς αυτό φαγητό, να γίνει προϊόν άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και να σταλθεί στην UNESCO.
Σημειώνεται πώς ο ίδιος συνεχίζει την παράδοση 72 χρόνων στο γνωστό πατσατσίδικο της πόλης, το οποίο ξεκίνησε ο αείμνηστος πατέρας του, Νίκος. Ο Νίκος Τσαρούχας έβαλε τον πατσά στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και τον έκανε πασίγνωστο σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, καθώς και ο πρέσβης της Τουρκίας, ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Δημητρίων και εντάσσεται στις δράσεις της Θεσσαλονίκης ως μέλους του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία.
