24.9 C
Larissa

Ανάρπαστα έγιναν τα Μπότοξ και οι αισθητικές επεμβάσεις από Λαρισαίους την περίοδο των γιορτών

Συνέντευξη στην Μαρία Κορώνα

 Στην εποχή των social media και της εικόνας οι άνθρωποι τείνουν να δίνουν ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στην εξωτερική τους  εμφάνιση καταφεύγοντας ακόμη και στην καρέκλα του πλαστικού χειρουργού με απώτερο στόχο τη βελτίωση της εμφάνιση τους.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), στα αποτελέσματα της ετήσιας παγκόσμιας έρευνας  που παρουσιαστήκαν σε συνέδριο που έλαβε χώρα στην Αθήνα  το 2023 για τις αισθητικές – κοσμητικές επεμβάσεις, η Ελλάδα κατέγραψε ανοδική αύξηση κατά 38% ενώ ως χώρα βρισκόμαστε στην 12η θέση επεμβάσεων της συνολικής παγκόσμιας κατάταξης.

Τα άτομα που καταφεύγουν στη λογική των αισθητικών επεμβάσεων και μη επεμβατικών θεραπειών προέρχονται απ’ όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδος ενώ η Θεσσαλία αλλά και η πόλη της Λάρισας έχουν συμβάλει τα μέγιστα στο παραπάνω εθνικό ποσοστό.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτέλεσε η περίοδος λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και κατά τη διάρκεια αυτών, καθώς δεκάδες Λαρισαίοι στην πλειονότητα τους γυναίκες, κάθε ηλικίας, έσπευσαν να κάνουν δώρο στον εαυτό τους κάποιες από τις πιο γνωστές αισθητικές επεμβάσεις και θεραπείες που θεωρούνται must πρακτικές στον τομέα της αισθητικής χειρουργικής όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο thelarissapaper.gr o Δρ. Σεραφείμ Μπουλούμπασης, Πλαστικός Χειρουργός . Σύμφωνα με τον κ. Μπουλούμπαση τα ραντεβού ήταν κλεισμένα μέχρι και το τέλος του 2023 τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα με αποτέλεσμα και λόγω της μεγάλης ζήτησης να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όλες οι περιπτώσεις που προσέρχονταν στο ιατρείο.

Botox, θεραπείες με νήματα και ενέσεις υαλουρονικού ήταν στα πρώτα της λίστας που επέλεξαν οι Λαρισαίοι. Φαίνεται πως οι συμπολίτες μας που μέχρι πρότινος επιθυμούσαν τη διάδραση τους μέσω του καθημερινού καφέ στην πόλη, τείνουν να «φλερτάρουν» ολοένα και περισσότερο με τη διάδραση των social media και τις αψεγάδιαστες εικόνες των celebrities που αυτά προσφέρουν.

Η αύξηση του εν λόγω φαινομένου στη Λάρισα στάθηκε η αφορμή για μια συνέντευξη με τον Πλαστικό Χειρουργό κ. Σεραφείμ Μπουλούμπαση ο οποίος δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και της Λάρισας.

Κ. Μπουλούμπαση καλησπέρα!

Ποιες αισθητικές επεμβάσεις και μη επεμβατικές θεραπείες επιλέγουν οι Λαρισαίοι;

Η βλεφαροπλαστική και η ωτοπλαστική είναι από τις συχνότερες χειρουργικές επεμβάσεις που ζητάνε για το πρόσωπο, ενώ τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ενδιαφέρονται για επανορθωτικές επεμβάσεις στο στήθος. Οι μη επεμβατικές (ενέσιμες) θεραπείες που κάνουμε στο ιατρείο είναι η θεραπεία βοτουλινικής τοξίνης (botox) και το υαλουρονικό οξύ, οι μεσοθεραπείες και τα skin boosters, καθώς και τα ανορθωτικά νήματα.

Ισχύει ότι είχατε κλεισμένα ραντεβού τουλάχιστον δύο μήνες μέχρι και το τέλος του 2023 και ότι εξυπηρετείτε ραντεβού όχι μόνο από τη Λάρισα αλλά και απ’ όλη την Θεσσαλία;

Είναι γεγονός ότι την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα η ζήτηση, κυρίως των ενέσιμων θεραπειών, αυξάνεται κατακόρυφα και προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς μας μέχρι τελευταία ημέρα με υπεράριθμα ραντεβού! Όπως φαντάζεστε τόσο στο ιατρείο μου στην Λάρισα όσο και στην Καρδίτσα προσέρχονται ασθενείς και από τη Μαγνησία και τα Τρίκαλα αντίστοιχα, αλλά ακόμη κι από την Φθιώτιδα.

Ποιες ηλικίες επισκέπτονται το ιατρείο σας;

Στον πλαστικό χειρουργό πλέον προσέρχονται άνθρωποι όλων των ηλικιών. Από παιδιά μέχρι και νεαρούς ή μεγαλύτερους ενήλικες, τόσο για αισθητικές παρεμβάσεις, όσο και για επανορθωτικές. Βέβαια σε μικρότερες ηλικίες κάνουμε συνήθως επανορθωτικές επεμβάσεις για να βελτιώσουμε σημεία που δε μας αρέσουν, όπως τη μύτη ή τα πεταχτά αυτιά Στη μέση ηλικία προσπαθούμε κυρίως να προλάβουμε ή να καθυστερήσουμε τα σημεία της γήρανσης με ενέσιμες θεραπείες. Μετά την ηλικία των 50-60 χρόνων προφανώς προσπαθούμε να διορθώσουμε με πιο δραστικές επεμβάσεις τα σημάδια του χρόνου.

Τι ζητάνε να αλλάξουν στην εμφάνιση τους οι Λαρισαίες και τι οι Λαρισαίοι αντίστοιχα;

Οι γυναίκες καταρχάς φροντίζουν πολύ το πρόσωπό τους από νωρίς, ώστε να είναι πιο φρέσκο, πιο ενυδατωμένο και με λιγότερες ρυτίδες. Αυτό το πετυχαίνουμε εύκολα σήμερα με τα ενέσιμα skin boosters και τους βιοδιεγέρτες που προσφέρουν ανάπλαση στο δέρμα. Επίσης οι θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης και υαλουρονικού οξέος είναι σε όλους γνωστές και τις ζητούν για να αντιμετωπίσουν τις ρυτίδες και την προοδευτική απώλεια όγκου.

Όταν αρχίσει η χαλάρωση επιλέγονται πιο δραστικές θεραπείες, όπως τα ανορθωτικά νήματα. Αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι πιο έντονο και προσέρχονται στο ιατρείο κατευθείαν για μία βλεφαροπλαστική ή μία επέμβαση face lift. Όσον αφορά το σώμα τους οι γυναίκες ζητάνε πιο συχνά να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους τους ή αντίστοιχα να το μικρύνουν όταν είναι υπερβολικά μεγάλο. Η ανόρθωση στήθους είναι κάτι που επιθυμούν μετά από εγκυμοσύνες ή προχωρημένη ηλικία.

Οι άντρες σε νεαρότερη ηλικία επιλέγουν να διορθώσουν τα αυτιά ή την μύτη τους. Σε μεγάλη συχνότητα επίσης ζητάνε να αντιμετωπίσουν την υπερπλασία στο στήθος τους (γυναικομαστία).  Προφανώς και οι άντρες θα ζητήσουν τις γνωστές αισθητικές θεραπείες, αλλά συνήθως σε μεγαλύτερη ηλικία από ότι οι γυναίκες. Η βλεφαροπλαστική είναι αντίστοιχα και στους άνδρες μία συχνή επέμβαση.

Ισχύει ότι για αυτές τις κοσμητικές επεμβάσεις υπάρχει ένα μεγάλο εύρος τιμών από πολύ προσιτές τιμές έως πολύ πιο ακριβές;

Οι ενέσιμες θεραπείες πλέον είναι πολύ προσιτές και γίνονται με μεγάλη ευκολία από όλους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους άνεση. Οι χειρουργικές επεμβάσεις έχουν μεγαλύτερο κόστος φυσικά αλλά δεν είναι απρόσιτες για το μέσο συμπολίτη μας. Πολλοί νομίζουν ότι η πλαστική χειρουργική απευθύνεται σε εύπορους ανθρώπους, αλλά η καθημερινή πρακτική στο ιατρείο μας δείχνει ότι αφορά όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Έχουμε ακούσει κατά καιρούς διάφορα περιστατικά παραμόρφωσης ασθενών. Τι πρέπει να προσέχουν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να πέφτουν στα σωστά χέρια ενός ειδικού;

Είναι γεγονός ότι κατά καιρούς βλέπουμε περιπτώσεις με πολύ έντονα αποτελέσματα ή ακόμη και δυσμορφίες, είτε μετά από ενέσιμες θεραπείες , είτε μετά από επεμβάσεις. Η λανθασμένη εφαρμογή από κάποιον μη εξειδικευμένο ιατρό, η χρήση μη αξιόπιστων υλικών ή ακόμη και οι υπερβολικές απαιτήσεις των ασθενών, είναι κάποιες από τις αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν σε αντίστοιχα αποτελέσματα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και η πιο απλή θεραπεία botox ή υαλουρονικού είναι μία ιατρική θεραπεία που απαιτεί τη δέουσα προσοχή και εξειδίκευση. Ο πλαστικός χειρουργός είναι ο πλέον εξειδικευμένος ιατρός με τη δέουσα τεχνική δεξιότητα ώστε να πετύχει το μέγιστο αισθητικό αποτέλεσμα με ασφάλεια, αφού γνωρίζει απόλυτα τους κανόνες αισθητικής, την ανατομία και την λειτουργικότητα του προσώπου και τη χρήση των ειδικών φαρμακευτικών υλικών. Θα πρέπει σίγουρα να προσέχουν όλοι σε ποια χέρια εμπιστεύονται το πρόσωπο ή το σώμα τους και να γνωρίζουν τα υλικά που χρησιμοποιούν.

Η σχέση μου με τον κάθε ασθενή μου πρέπει να είναι απόλυτης εμπιστοσύνης και αυτό κερδίζεται μόνο με την αναλυτική ενημέρωση και την εξατομικευμένη παρέμβαση, πάντα προσαρμοσμένη στα πλαίσια των επιθυμιών τους, με στόχο ένα όμορφο φυσικό αποτέλεσμα.

Έρχονται πελάτες σας με φωτογραφίες στα χέρια από τα social media ζητώντας σας να μοιάσουν σε κάποιον διάσημο celebrity;

Όντως, αρκετές φορές οι ασθενείς μου θα μου δείξουν κάποιον γνωστό καλλιτέχνη ή άλλα δημοφιλή πρόσωπα από τα social media ζητώντας παρόμοια χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα η τάση για φωτογραφίες selfies με όλα αυτά τα ωραία φίλτρα που μπορούμε να έχουμε εύκολα σήμερα, κάνουν τις νεαρές γυναίκες να ζητάνε αλλαγές στα χείλη τους ή και το σχήμα των ματιών τους. Εγώ τότε θα εξηγήσω ποιες ωραίες βελτιώσεις είναι εφικτές για τα χαρακτηριστικά τους, χωρίς όμως να φτάσουμε στην υπερβολή ή την παραμόρφωση μόνο και μόνο για μία τάση της μόδας.

 Έχετε να μας αναφέρετε κάποιο περιστατικό που σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και για ποιον λόγο;

Ένα 25χρονο κορίτσι ήρθε στο ιατρείο πριν λίγα χρόνια ζητώντας επίμονα τα χείλη της Angelina Jolie! Της εξήγησα πως αυτό δεν ήταν ακριβώς εφικτό στην περίπτωσή της, μιας και τα χείλη της ήταν πολύ λεπτά και με εντελώς διαφορετικό σχήμα… Συζητήσαμε όπως καταλαβαίνετε αρκετή ώρα, μέχρι τελικά να αποφασίσει να κάνει υαλουρονικό, βελτιώνοντας τα χείλη της ώστε να είναι προφανώς πιο ωραία και σφριγηλά! Έφυγε τελικά από το ιατρείο πολύ ευχαριστημένη βλέποντας τον εαυτό της στον καθρέφτη, αποδεχόμενη όμως ότι δε θα μοιάζει με τη διάσημη ηθοποιό…

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και σας εύχομαι μια όμορφη χρονιά!

Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ!

ΑρχικήΕιδήσειςΛάρισαΑνάρπαστα έγιναν τα Μπότοξ και οι αισθητικές επεμβάσεις από Λαρισαίους την...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ