13.9 C
Larissa

Τα τσιπουράδικα στην Λάρισα, συνεχίζουν να γράφουν ιστορία….

του Βαγγέλη Τόλια

Μια μεγάλη σελίδα, για την πόλη μας, αποτελούν τα γνωστά σε όλους τσιπουράδικα, με πολλές δεακετίες στην πλάτη τους, που ήταν παλιότερα ένα στέκι για την μετά την εργασία εργατιά, αλλά και για πολλούς Λαρισαίους, που μυήθηκαν στην μαγεία τους..Με τσίπουρο, με γλυκάνισο και χωρίς, με ούζο, μπύρα, ή κρασί έγιναν ένα καθεστώς για την Λάρισα που όλοι αγάπησαν…

Σήμερα, συνεχίζουν να δουλεύουν καλά και με χαμηλές τιμές και εξτρά μεζέδες, κάνουνε φιλότιμες προσπάθειες, να αντιμετωπίσουνε την κρίση. Η κίνηση υπάρχει,αλλά, και οι καταστηματάρχες, πολυγνώστες στο χώρο τους, συνεχίζουν να προσφέρουν άφθονα ανταλλάγματα, για να έχουν σταθερή πελατεία…

Είναι πολλά τα τσιπουράδικα της Λάρισας, στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες της πόλης μας, με παράδοση, στο τσίπουρο και τα ορεκτικά και μεζέδες που διαθέτουν, ενώ έχουν το δικό τους τρόπο, για να κρατούν τους πελάτες τους, όσο και να προσελκύουν καινούργιους.  Μικρά και μεγάλα, δίνουν μια μαγική εικόνα, που αρέσει και γοητεύει τους θαμώνες τους. Εκτός από τους πλούσιους μεζέδες τους, παρέχουν φυσικά και καλομαγειρεμένα πιάτα, για όσους θελήσουν να φάνε εκεί το μεσημεριανό τους, με το τσίπουρο σαν ορεκτικό.

ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Δεκάδες τσιπουράδικα διασκορπισμένα σε όλο τον ιστό της πόλης της Λάρισας, έχουν την δική τους ιστορία. Με γρήγορη και καλή εξυπηρέτηση όσο  και αφθονία μεζέδων, κρατούν τους πελάτες τους ευχαριστημένους.

Το thelarisapaper.gr μίλησε με τον Θεολόγη Λούκουλο, τον ιδιοκτήτη ενός από τα παλαιότερα τσιπουράδικα της Λάρισας, που λειτουργεί εδώ και 33 χρονια στην πόλη μας, ο οποίος μας είπε: “Τα πράγματα αρχίζουν και μπαίνουν σε μια σειρά, εδώ κι ένα χρόνο και ξεπεράσαμε την κρίση που έφερε στον χώρο της εστίασης ο κορονοιός.Στην αρχή ερχότανε μόνο μικρές παρέες, ζευγάρια, από τον φόβο του κορονοιού, αλλά πλέον έρχονται κανονικά παρέες και το 2023, μοιάζει να είναι μια πολύ καλή χρονιά.”

ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόνισε ότι “τα μόνα προβλήματα που έχουμε, είναι η ακρίβεια στην ενέργεια όσο και το κόστος σε κάποια είδη τροφίμων, οπως τα ψάρια…Υπάρχει μια ακρίβεια που αγγίζει το 40% σε σχέση με πρώτα, αλλά, με τον τρόπο μας, σαν οικογενειακές πλέον επιχειρήσεις, το ξεπερνάμε κάπως κι αυτό..Με υπομονή και επιμονή, προσπαθούμε να κερδίσουμε τον πελάτη, με πολύ προσωπική εργασία …”

Ιδιαίτερα προβληματισμένος ο κ. Λούκουλος, εμφανίστηκε, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πλήττει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες: “Σ αυτό το χώρο, έχει γίνει δύσκολο να δουλέψεις πια καλά, και απαιτούνται θυσίες, για να έχεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα”, μας είπε.

ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ