28.9 C
Larissa

Θάνος Γκουγκλιάνας: Κι αν είναι «ροκ» μην το φοβάσαι – «ταράζει τα νερά» μόνο για το καλό των συνανθρώπων του και της φιλοζωίας

Γράφει η Μαρία Κορώνα
Ο Θάνος Γκουγκλιάνας γεννήθηκε στη Λάρισα, και είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την “Συμπαράταξη Λαρισαίων”, του Απόστολου Καλογιάννη.
Υπέρμαχος της δικαιοσύνης για τους ανθρώπους αλλά και για τα ζώα στα οποία έχει αφιερώσει ολόκληρη την ύπαρξη του για όλους εκείνους που τον γνωρίζουν καλά.
Πάμε, όμως, να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή την “ροκ” ιδιοσυγκρασία που αν χρειαστεί δεν θα διστάσει να “ταράξει τα νερά” της πόλης  με γνώμονα πάντα το συλλογικό καλό.
Συστήνεται στο thelarissapaper.gr αλλά και σε όσους την προσεχή Κυριακή επιλέγουν να δώσουν  ψήφο εμπιστοσύνης στη σοβαρότητα και όχι στη σοβαροφάνεια που στις μέρες μας είθισται να επικρατεί.
Ακολουθεί η βιογραφική του πορεία με τη δική του καυστική και χιουμοριστική ματιά που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στις μέρες μας, μιας και ο ξύλινος λόγος στην πολιτική έχει γίνει “μανιέρα” και όσο να πεις η μανιέρα οδηγεί αναπόφευκτα στην πλήξη.
Μας είπε…
«Δραστηριοποιήθηκα στη Λάρισα αλλά στην Αθήνα κυρίως σε συναυλιακούς χώρους, μέχρι την επιστροφή στα πάτρια εδάφη το 2013 κατά την περίοδο του μνημονίου που μας άφησε τις καλύτερες των αναμνήσεων.
Ποιος δεν θα ήθελε να ξαναζήσει 12ωρα με 400 ευρώ τον μήνα;
Πλέον είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ιδιοκτήτης pet shop -grooming με εξαιρετική επιτυχία αφού οι οικονομικές συνθήκες στην χώρα, ευνοούν να ζήσει με αξιοπρέπεια η μέση Ελληνική οικογένεια.
Παράλληλα, εδώ και 4 χρόνια είναι συμπαραγωγός στην εκπομπή  “Μαλλιά Κουβάρια” στο pressing 90,1 στην οποία καθημερινά εξυμνεί την Ελληνική πραγματικότητα  υπο τις γλυκές μελωδίες των Iron maiden.
Τον ελεύθερο χρόνο του (τον περισσότερο δηλαδή..) προσπαθεί να βγάλει άκρη με δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα της πόλης και όχι μόνο.
Πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο φιλοζωίας και οικολογικής συνείδησης, διεκδικώντας πρωτιά στην λίστα των τριτοκοσμικών χωρών. Οι ευθύνες διαχρονικές, ξεκινώντας από το εκπαιδευτικό σύστημα με έναν κατάλογο να απλώνεται σαν γιαπωνέζικη
βεντάλια που του θυμίζει τη γιαγιά του.
Στόχος, να βάλει το λιθαράκι για να γίνει ο νομός Λάρισας πρότυπο στα Βαλκάνια σε θέματα φιλοζωίας – οικολογικής συνείδησης και πολιτισμού.
Όλοι με ένα όνειρο ζούμε μη του το χαλάτε του παιδιού.
 Φανατικός υπέρμαχος του εθελοντισμού υπό μια βασική προϋπόθεση.
 Πολλοί από λίγο όχι λίγοι για πολλά.
Η σχέση με τα social media κάκιστη, έχει instagram ανενεργό, tik tok το
έκανε η γυναίκα του μάλλον για να έχει followers η ίδια, ένα facebook  έχει για να συνεννοείται σαν σύγχρονος υβριδικός άνθρωπος.
Μισεί τις φωτογραφίες γιατί δεν έχει φωτογένεια, 2 μέτρα(παρά κάτι ..) παλικάρι .

 ΔΕΝ είναι influencer

ΔΕΝ εκπροσωπεί τίποτα νέο, δεν έχει καμιά καινοτόμο ιδέα, αντιθέτως όλα όσα πρεσβεύει  είναι κλεμμένα από τις σύγχρονες κοινωνίες, με μοναδική πρωτοτυπία ίσως, την συνοχή  λόγου και πράξεων”.
Μπορεί να έδωσα ένα χιουμοριστικό στίγμα στο κειμενάκι αλλά οι εκλογές δεν είναι comedy show.
Είναι μια κομβική στιγμή που επηρεάζει άμεσα την ζωή μας για τουλάχιστον 4 χρόνια.
Με την φιλοζωική ομάδα “Αδέσποτα Ζώα Λάρισας” ,την Κοιν.Σ.Επ “Ασπίδα” αλλά και δεκάδες άλλους εθελοντές καταφέραμε πολλά και τώρα διεκδικούμε τον θεσμικό ρόλο να αλλάξουμε την πόλη .Δεν μιλάμε απλά για σποραδικές δράσεις αλλά για ένα καθημερινό αγώνα απο τις επάλξεις.
Ας μιλήσει το έργο μας.
1)  Τρεις δράσεις μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων επικουρικά με τις στειρώσεις που πραγματοποιούνται στον Δημοτικό Καταφύγιο ζώων.Μια δράση που μόνο εγκωμιαστικά σχόλια έχει αποκομίσει  εντός της  Ελληνικής επικράτειας.
2) Εκατοντάδες περιθάλψεις αδέσποτων ζώων.
3) Δεκάδες υιοθεσίες αδέσποτων ζώων
4) Εκατοντάδες διασώσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
5) Σίτιση αδέσποτων σε πολλά σημεία της περιοχής.
6) Εξαιρετική διαχείριση της σίτισης αδέσποτων  και δεσποζόμενων ζώων επι Covid, με δεκάδες εθελοντές σε συνεργασία με τον Δήμο.Η βράβευση του Δήμου Λαρισαίων απο την Π.Φ.Π.Ο. επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
7) Δεκάδες δράσεις σε σχολεία και ΚΔΑΠ της πόλης με ενημερώσεις σχετικά με την ευζωια των ζώων και τον σεβασμό στο περιβάλλον.
8) Φιλοζωικές δράσεις στο σεισμόπληκτο νομό μας ,την πυρόπληκτη Εύβοια αλλά και μια ομάδα έτοιμη να συνεισφέρει εθελοντικά σε ειδικές συνθήκες.Στις πρόσφατες πλημμύρες ήμασταν άπαντες στην πρώτη γραμμή.
9) Η τηλεφωνική γραμμή κακοποιημένων ζώων (10410 ) έχει ΚΑΙ το δικό μας στίγμα με συνεχείς πιέσεις στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την υποψηφιότητα και τις δράσεις μας, τσεκάρετε το facebook με το όνομα  thanos.gouglianas
Σας ευχαριστώ!
ΑρχικήΕιδήσειςΔιάφοραΘάνος Γκουγκλιάνας: Κι αν είναι «ροκ» μην το φοβάσαι - «ταράζει...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ