Θανάσης Μαμάκος
17.8 C
Larissa

Περιοδική έκθεση στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων «Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!»

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 20:00, εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση “Ο σεισμός, όπως τον ζήσαμε εμείς!” που συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και τα Γενικά Αρχεία Κράτους – Τμήμα Γ.Α.Κ. Λάρισας.

 

Μία έκθεση με πρωταγωνιστή τις ιστορίες, τις βιωμένες μαρτυρίες ανθρώπων κάθε ηλικίας, με επίκεντρο, τους εκάστοτε σεισμούς που έγιναν στην πόλη της Λάρισας. Οπτικοακουστικό υλικό, εικόνες,  κείμενα, αντικείμενα, συνυφαίνονται σε μια απόπειρα να ξαναδούμε τις “δύσκολες στιγμές” της ιστορίας όπως αυτές μετασχηματίζονται σε ιστορική εμπειρία.

 

Η έκθεση αποτελεί το επιστέγασμα ενός πολυσυλλεκτικού εγχειρήματος συγκέντρωσης μαρτυριών που ξεκίνησε αμέσως μετά τον μεγάλο σεισμό της Λάρισας, τον Μάρτιο του 2021, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η παράδοξη αυτή συνθήκη της διπλής επισφάλειας που βίωσαν τότε οι κάτοικοι της περιοχής, ήταν η αφορμή να ξεκινήσει η προσπάθεια δημιουργίας ενός πολυφωνικού αρχείου μαρτυριών (προφορικών και γραπτών) για τον σεισμό του 2021 αλλά και για σεισμούς προηγούμενων ετών.

 

Διάρκεια έκθεσης: 7 Ιουνίου – 31 Δεκεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 10:00-14:00, Τετάρτη-Παρασκευή 18:00-21:00

Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα.

Πληροφορίες: τηλ. 2410 530083

e mail:mouseiomylou@larissa.gov.gr

 

ΑρχικήLarissaPaper MixAgendaΠεριοδική έκθεση στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων «Ο σεισμός, όπως τον...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκη Λινάρδου