2.9 C
Larissa

«Τα βεγγαλικά σου μάτια δεν λάμπουν σαν τον φώσφορο»…για τα αυτιά των ζώων

Γράφει ο Θάνος Γκουγκλιάνας

Ειλικρινά σας μιλάω, νιώθω ήδη κουρασμένος ακόμα και με την σκέψη να γράψω ένα κειμενάκι σχετικά με την χρήση βεγγαλικών και το πόσο επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση των ζώων. Σε μια κοινωνία υπό κατάρρευση και με έναν κρατικό μηχανισμό υπό διάλυση, ένα άρθρο για τις εξαφανίσεις και θανάτους ζώων κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ανάστασης μπορεί να σταθεί επάξια ως πιασάρικο δίπλα στο φόρεμα της Λίτσας, τα γκομενικά των δίποδων της Πάτρας και τη μαγειρίτσα της Μαιρούλας, ή γενικά ο,τιδήποτε έλκει τον μέσο Έλληνα φορολογούμενο.

Ξεκινώντας με την χρήση βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, πυροβολισμών, μολότωφ, κροτίδων κτλ.. δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το αν επιτρέπονται τις Άγιες τούτες μέρες, αν και στο βορειότερο Αφρικανικό κράτος μάλλον θα έπρεπε να αναρωτηθώ για το αν απαγορεύεται γενικώς η χρήση τους. Για την ανάγκη του άρθρου και αξιοποιώντας το διαδίκτυο, ενημερώθηκα μετά βεβαιότητας ότι τελικά απαγορεύεται η χρήση όλων των παραπάνω εφοδίων προς τιμήν της Ανάστασης του Κυρίου. Μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία έχει δημοσιοποιήσει και συμβουλές για την αποφυγή τους. Αφού μετά ευκολίας (λόγω διαδικτύου βεβαίως βεβαίως) επιβεβαιώθηκε η παρανομία, ας περάσουμε στο για ποιο λόγο έχουμε την χρήση τους, συνήθως στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας.
Στίβοντας το μυαλουδάκι μου και ψηλαφίζοντας την πάνσοφη λαϊκή ετυμηγορία συνηγορώ στο γεγονός ότι το όλο ζήτημα έχει καθαρά τον σεβασμό και την συνέχιση της παράδοσης του εκάστοτε τόπου. Οι παρόντες Χριστιανοί εκστασιασμένοι από το θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου μάλλον παρακολουθούν με ενθουσιασμό το γενικότερο μπάχαλο αφού το μυαλό τους είναι στην μαγειρίτσα και την βραδινή έξοδο.
Στο Νοτιότερο άκρο των Βαλκανίων ο νόμος και η τάξη εφαρμόζονται κατά το δοκούν και πάντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των εκάστοτε ψηφοφόρων, συγνώμη πολιτών. Η χρήση δε ”ιερών πυρομαχικών ” δεν έχει το παραμικρό κοινωνικό όφελος πέρα από την τσέπη των επιχειρηματιών που τα πουλάνε. Πιθανολογώ όχι μόνο επιχειρηματιών αλλά δεν παίρνω και όρκο. Εν κατακλείδι, στην Ελλάδα όπου έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις κακοποιήσεων ζώων ανα την επικράτεια ετησίως, αδιαφορία των αρχών και τραγικό έλλειμμα παιδείας ακόμα και με περιστατικά βάναυσης συμπεριφοράς μαθητών σε σχολεία υπό την ανοχή εκπαιδευτικών, τον διάλογο για την χρήση βεγγαλικών και ο τρόμος που προκαλούν στα ζώα, μάλλον ως καφενειακού επιπέδου και ανευ ουσίας μπορώ να τον εκλάβω.
Άντε και του χρόνου με υγεία, με περισσότερα βεγγαλικά, φωτοβολίδες, κροτίδες, πυροβολισμούς και γιατί όχι, χρήση αντιαρματικών, οπλοπολυβόλων, καμιά βολή rafale και για ”σβήσιμο” πολλαπλές συστοιχίες S 300.
 Αμήν.

 

Πολίτης και Δημότης Λαρισαίων, Θάνος
Τίποτα παραπάνω,τίποτα παρακάτω.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Εθελοντισμός είναι Πηγή Ζωής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ